Откъси

Кратки откъси от книгата

**********************************************************************************************************************************

Полирианската епоха

Тя представлява първият ДО-ЧОВЕШКИ период от нашата еволюция!

-“В началото Бог създаде Небето и Земята. А Земята беше неустроена и пуста; и тъмнина бе върху бездната и Дух Божий се носеше върху водата” - така е описана в І Глава на “Битие” от “Библията” този напълно мистичен период от развитието ни. Книга “Битие” е І част на “Петокнижието, чието авторство се приписва на МОЙСЕЙ, което е доста спорно. По-важното в случая е, че през онзи “Ден първи” не е съществувал дори нашият ДОМ – Земята, защото “устроен” предполага нещо завършено, а от личен опит знаем, че тя продължава да се “доустроява”, като периодично ни напомня за това. В “Душите на народите” д-р Щайнер пише в прав текст, че от онази Първична магма тогава се е обособила и нашият естествен спътник: -“Ако Луната беше останала свързана със Земята, еволюцията на Човека щеше да се окаже невъзможна.” - твърди той. Колкото и налудничаво да звучи това, от личен опит знаем, че след време, всички “абсурдни твърдения” се оказват най-банални истини. Но, работата е там, че по същото време и от същата субстанция, освен Луната тогава е възникнало и нашето Слънце. Тази “небивалица” битува в Митологията на всички архаични народи, в която те са представени за Брат и Сестра, а тяхната Майка е…Земята!!! На този етап от нашето развитие когато не познаваме както трябва нито самите себе си, нито Космоса, който обитаваме от стотици милиарди години, никак не е зле да се вслушваме по-внимателно в ехото на “народните” Приказки. Кашмирският Посветен – Свами Лакшманджу отива още по-далече с думите: -“Вселената не е материална, а проекция на нашето Съзнание”…- нещо, което заслужава много специално внивание!

Самото Човечество се появява върху лицето на Земята преди близо 18 милиона години по пътя на уплътняването на специфични фини енергии. Първите образци” на бъдещите хора са представлявали 40 - 50 метрови лианообразни Сенки, които, без никакви наченки на физическо тяло, все пак са притежавали своеобразно латентно Съзнание, каквото имат сегашните Минерали и Растения. Те са приличали на Флората и по начина си на комуникация – чрез дистанционно предаване на мисли и емоции. Напомнят за нея и по начина си на размножение, което е ставало чрез пъпкуване и деление. Слава Севрюкова ги е “видяла” като “Нежни, еластични създания, които се размножават като едноклетъчни. Предстои да станат бозайници много-много по-късно, едва с половото разделение.” В книгата “Зеница към Вселената” на пловдивчанина Христо Нанев, посветен на нея, тя разказва още, че: -“В областта на корема, където след милиони години ще се оформи пъпче, се образува нещо като пъпка. Тя расте, расте. Коремчето се раздува. Когато е напълно завършено, мъничкото ново същество мъчително се откъсва от родителя.”

Оцеляването на странните ПОЛИАРИАНИ в агресивната заобикаляща ги среда, е било поверено на йерархията на Серафимите, а фактът, че нас сега ни има, означава, че те тогава са се справили отлично с тази Задача.

Както вече споменах, Полиарианския период е бил управляван от планетата Сатурн. В Езотериката Земният дом” на онова приказно “човечество” е известно като ДЖАМБУ. Той се е намирал в района на сегашния Северен полюс, откъдето идва и другото име на тази епоха – ПОЛЯРНАТА.

**********************************************************************************************************************************

Хиперборейската епоха

Както вече се досещате, тази епоха съответства на “Ден втори на “БИТИЕ”, когато: -“И рече Бог: Да бъде твърд посред водите и разлъчи вода от вода. И направи Бог твърдта и разлъчи, което беше под твърдта от водата, която беше над твърдта; и стана така." /стихове 6 и 7/

Въпросната твърд”, наречена ПЛАКША е имала форма на подкова и се е издигала от Гренландия до Камчатка, т.е. – вече под района на съвременният полюс. В края на този ІІ еволюционене етап, нестихващата тектонична дейност на Земята е унищожила и нея или, както се изразява Е. Блаватска, тя “се разделила и изчезнала... под океанските води.

В Езотериката представителите на този Втори пра-човешки вид са известни като “По-късно родените!” Те също са били все още безкостни същества, но вече с уплътнени, трептящи от живот, форми. В сравнение с предходните “лиани” техния ръст се е смалил до 30-на метра. Слава ги вижда като “…лишени от кости. Опорните им структури са меки хрущяли”. Основната форма на комуникация и при тях продължавала да е дистанционното предаване на мисли, но през тази фаза настъпват и някои крайно важни промени в нашата външност:

1. Хиперборейците “се обличат” в най-древното подобие на кожата, представляващо блестящо, златисто-жълто покритие, което постепенно поело своите основни функции - максимална защита от грубата околна среда и осъществяване на първично дишане чрез порите.

2. Размножаването продължавало да става чрез пъпкуване и спори, което означава, че Хипербореецът е бил класически Андро-Гин /съчетавал е и двата пола/. Според описанието на С. Севрюкова то е “Безполово същество с меко, гъвкаво тяло. Размножава се чрез деление”. Следователно, както и при Полиарианите, “потомството просто се създавало”.

3. За по-добра ориентация в заобикалящия го свят, Хиперборейците развили Слух и Осезание, които са нашите първи сетива, на които разчитаме още от онези приказни времена.

4. Някъде към края на тази епоха се появяват и зачатъците на Зрението, т.е. – обособяват се двете ни физически очи, защото т.нар. “трето око” няма нищо общо с тях.

В следната таблица е отразена пряката връзка между 5-те основни градивни елементи, човешките сетива и съответните органи:

ЕТЕР - Слухът - Ушите

ВЪЗДУХ – Осезанието – Ръцете

ОГЪН – Зрението – Очите

ВОДА – Вкусът – Езикът

ЗЕМЯ – Обонянието – Носът.

Грижата за оцеляването и адаптацията на Хиперборейците е била поета от Йерархията на Херувимите, чиято задача се оказала и по-сложна, заради все по-комлициращите се външни условия.

Тяхнот Съзнание е граничело с Транса, но при тези 2 пра-раси това понятие трябва да се използва с много резерви. Според Учителя Беинса Дуно Съзнание се дели на:

1 - Подсъзнание – най-ниската степен.

2 - Съзнание притежавано от всички живи същества.

3 - Самосъзнание развиват само за хората.

4 - Свръхсъзнанието започва да се проявява едва през нашата епоха.

**********************************************************************************************************************************

Лемурия

Сцената на пра-историческите събития вече е изместена насред Индийския океан, където някога се е издигала огромният Шалмали, познат още и като Пангея или “Слънчевият Остров МУ”, от който сега са останали само Австралия, Нова Зеландия, Мадагаскар и многобройните архипелази, стърчащи над океанските води. Но, дейността на Лемурийците в никакъв случай не се е ограничавала само върху сушата на Му, защото техните огромни следи са открити и по западното африканско крайбрежие, както и в Америка, Индия и Шри Ланка.

За “Третия ден” на “Битие” /стихове 9,10,11 и 12/ е казано: -“И рече Бог: Да се събере водата, която е под небето в едно място и да се яви сушата; и стана така. И нарече Бог сушата Земя и събранието на водите нарече Моря; и видя Бог, че беше добро. И рече Бог: Да прорасти земята зелена трева, която да дава семе и дърво плодоносно, което да ражда плод по вида си.”

Мащабите на всичко, което се отнася до Лемурия са огромни, защото през тази епоха всичко е било гигантско – и Хора, и Животни, и Растения! Нека си представим как върху едва поукротилата се планетарна кора израства буйна зеленина, от която хора и зверове извличат калорично “гориво” за своите вече напълно оформени материални тела и органи.

В началото на епохата тези Божии Синове, както са наречени в Окултиката, са представлявали 20-метрови великани, което означава, че ръстът им, в сравнение с Хиперборейците, е намалял с още 10-на метра. Те притежавали напълно оформен скелет и череп, сплескан отзад, което е признак за частично развити мозъчни центрове. Тялото им е било обвито с плътна, тъмна кожа. “Притъпеното Съзнание” на Лемуриецът го измества решително напред към границата между Растенията и Животните. Той е притежавал напълно обособени инстинкти, но тъй като, все още не е могъл да ги контролира, ръководството над този първи човешки вид е било поето от Архангелите и Ангелите.

**********************************************************************************************************************************

Атлантида

вече можем да говорим и за първите ни К у л т у р и, които са 7 на брой и са подредени предимно по географски принцип.

1 - РИСАХИЛИ се наричат жителите на самият архипелаг Атлантида и на съседните й африкански територии. В сравнение с Лемурийците, техните сетива били още по-изострени, но най-голямото им достижение представлява появата на наченките на Запаметяването. С помощта на Ритуалите и специални методи на обучение в концентрация, те постепенно се научили да съхраняват спомена от преживяното. Р. Щайнер подчертава изрично, че Рисахилите са владеели до съвършенство силата на Словото - най-мощното оръжие, с което разполага човечеството.

2 - ТЛАВАТЛИЙЦИТЕ са били 9-10 метрови махагонови исполини, обитаващи територията на съвременна южна Америка и западното крайбрежие на Африка. Част от тях предприели мащабна миграция от Андите към Индия, за да се превърнат в предшественици на тамошните Велики ДРАВиди. Техният по-развит мозък спомогнал за появата на пра-формите на Мисленето, което мощното им ясновидство обогатявало с ярки картинни представи. Те първи почуствали нуждата “да разказват за своите дела и подвизи”, което, от своя страна, породила и идеята за тяхното съхранение и споделяне с другите себеподобни. Освен всичко казано, Тлаватлийците са запомнени и с това, че те първи започнали мащабното усвояване на природните ресурси.

3 - ТОЛТЕКИТЕ свързваме механично с Мексико, но великаните, наречени така първоначално също са обитавали Андите. Един голям техен клон поел към далечен Египет, с което може да се обясни огромното сходства в някои традиции и паметници на двете отдалечени една от друга, страни. Името Толтеки все така означава “Хора на Знанията”, а те са били толкова значими, че, според Дон Хуан, през следващите хилядолетия се е наложило тяхното многократно опростяване, за да станат, що-годе, приложими в наши дни. През тази ІІІ Атланска Култура се обособяват първите човешки Нации, което, само по себе си, вече е огромна крачка по посока на САМО-СЪЗНАНИЕТО - на различаването на “своите” от всички “останали. Но, тази “новост” незабавно породила Клановостта и Вождизмът, на които все още е подчинен човешкия социум.

4 – ТУРАНЦИТЕ са обитавали високопланинските райони на Източна Азия. Тази култура е изиграла решаваща роля за формирането на нашата Бяла раса, чиято Люлка, според Езотериката, е била цветущата по онова време ГОБИ. Когато младите Арийци са се почувствали достатъчно силни, те прехвърлили Тян-шан /”Божията планина”/ и се заселили във Ферганската долина и Таримската котловина, от където започва истинската ни история. Туранците се отличавали от останалите Червенокожи с по-бледата си кожа и по…наченките на користолюбие, което постепенно се изродило в подтисничество над другите себеподобни.

5 – УР-СЕМИТИТЕ са древното автохтонно население на южна Индия и Шри Ланка, част от което, в определен исторически момент, предприело миграция на Запад. Заслугата на тези Атланти се състои във взимането на самостоятелни решения, което, подпомогнато от Учителите - МАНУ/ши/ спомогнало за поемането в свои ръце на Бъдещето. Тази огромна крачка напред направила вече излишна протекцията на Духовната йерархия, бдяла неотлъчно над първите 3 човешки раси. Късните Ур-Семити са притежавали висша форма на Разсъдъчност, която сме наследили именно от тях и която се налага да доразвием…отвъд нея!

6 – АКАДЦИ е събирателното име на всички Атланти обитавали крайбрежието на Средиземно и Черно море и Атлантическия океан, които, по онова време, естествено, са имали съвсем други очертания. Това е най-многолюдната популация на Червената раса, към която принадлежат Предците на всички Пеласги, Етруски, Баски, Скити и други древни народности, на чиито плещи се крепи цялата европейска история. Освен основните си познания за света, от тях ние сме наследили и своята нестихваща жажда към промени и нови преживявания. Късните Акадци са били 3-4 метрови великани, известни в митологията като КИКЛОПИ, т.е. – СЪВЪРШЕНИТЕ!, тъй като Киклос означава Кръг - най-съвършената геометрична фигура! Те са се превърнали в ЦИКЛОПИ във връзка с латинския правопис. Описвани са и са рисувани като еднооки гиганти, защото са притежавал мощно остатъчно ясновидство, с което, впрочем, се характеризира цялата предходна Червена раса. Но, за успешноното справяне и с физическите им очи, свидетелстват техните прекрасни монументални паметници, част от които ще разгледаме по-нататък.

7 - МОНГОЛИТЕ – Атланти също нямат нищо общо с народа, който сега се нарича така. Те са били малоброен ТУРАНСКИ клон, населявал по онова време Средна и част от Мала Азия. За съжаление, се оказали крайно консервативни, за да осъществят задължителният еволюционен скок, затова техният ЕГРЕГОР ги напуснал, след което те просто престанали да съществуват. Това е ключово езотерично понятие, което д-р Щайнер пояснява по следния начин: -”Както всеки човек има свое собствено етерно тяло, така и над всяка географска област от земната повърхност се издига една Етерна аура.” – “Егрегорът възниква тогава, когато голям брой хора започват да мислят по еднакъв начин” – добавя Ал. Свияш, който обяснява друг тип Егрегори, които той разделя на Висши и Нисши. Първите подпомагат човека, докато вторите – го подчиняват на своята воля. С 2 думи, Егрегорът е Духът – Закрилник! на дадена местност, народ, област, хора, домове и т.н., когото българите са наричали СТОПАН!

**********************************************************************************************************************************

Арийците

По времето на тъй нареченият “вавилонски плен” на Юдеите, в двореца на НАБУ-ХУДОН-УЦУРИ /Навуходоносор/ попаднало едно тяхно момче, в което, по-късно, светът ще припознае един от своите най-велики Пророци – ДАНИИЛ. Единствен той успял да разтълкува странният сън на “Царя на Царете” който видял КОЛОС със Златна Глава,

Сребърни Гърди,

Медни Корем и Бедра, с един

Железен Крак, а другият е бил от

Кал /Глинен/.

Внезапно, както се разказва в Притчата, от “някъде” се появил Камък, който уцелил това чудато същество в краката, цялата маса се сгромолясала, а “вятърът” отвял отломките му…

За да продължим напред към БЯЛАТА – АРИЙСКА раса, се налага и ние да вникнем в този “сън”, защото той представлява алегоричния разказ за Инволюционният и Еволюционният етап от човешкото развитие, отразени на Кадуцеят, които младият Пророк чудесно е познавал - Златната Глава съответства на Полиарианската епоха, която е известна и като Златният Период, защото тогавашното “Човечеството” е съществувало, de fakto в Етерния свят, а на Земята се реели неговите все още нематериализирани зачатъци. Учителят Беинса Дуно е предрекъл, че, по пътя на Възходящата Спирала, след около 400,000 години човечеството пак ще се извиси до Етерния свят!!!

Сребърните Гърди и Мишци символизират ІІ – Хиперборейската раса, който, както видяхме, се характеризираше с все по-уплътняващи се телестни форми, докато самите Хиперборейци са обитавали вече зоната между Етерния и Физически свят.

Медните Корем и Бедра на Колоса съответстват на ІІІ - Лемурийска раса, през която елементите Вода и Земя изграждат нашето Физическо тяло. Този еволюционен етап е известен още и като “Медният”, защото е свързан с астрологическият елемент на планетата Венера. При неговото окисление се отделят силни отрови, свързани езотерично с първият полов акт, осъществен след физическото разделяне на Херм-Афродита. Библейската тема за “Грехо-падението” има отношение към знаците Везни, Скорпион и Стрелец, за които сексът е доминанта, тъй като в тялото на АДАМ КАДМОН /Всемирният Човек/, те съответстват на Кръста, Половите органи и Бедрата му.

Железният крак съответства на предходната Атлантска раса. Тя се формира под влиянието на планетата Марс /елемента – Желязо/, който подклажда нейните нескончаеми битки за “надмощие”. Повече от ясно е, че това порочно минало продължава да тегне и над нашата раса, затова основната ни задача се състои в това, час по-скоро да се отърсим от Животното и да дадем път на Човека в нас!

Калният, т.е. – Материалният Крак на Колоса, както вече се досещате, се отнася изцяло до нас – представителите на Арийската раса. Деградацията на човечеството, изразена чрез съответните химични елементи, е толкова очевидна, че прави излишен всеки коментар!

КАМЪКЪТ, който удря и събаря този алегоричен образ е самият Иисус, който по този начин разрушава нашата стара Карма и ни оттласква Нагоре. Всъщност, същинската човешка история започва едва след неговата Кръстна Смърт и Възкресение, които очакват и нас.

Следващите 3 човешки раси, които ще населяват Земята през Юпитеровият, Венерин и Вулканов период, ще градят върху Идеите за ЛЮБОВТА, МЪДРОСТТА и ИСТИНАТА. В “Тайната доктрина” – стр. 39, под линия е отбелязано: -”Шест дни на Творението означават шест периода на еволюцията, а Седмия ден е на кулминацията, а не на свършека, а не на покоя.” – твърди голямата Дама на Езотериката Елена Блаватска. До тогава нашата външност и психика ще са претърпели такива колосални изменения, че в очите на бъдещият ХОМО КОСМИКУС ние ще сме точно толкова чудати, колкото невероятни ни се струват, да речем, Полиарианите - Лиани.

Тялото на Любовта бавно, но сигурно заискря в АУРАТА на Арийците още в края на Западно-Европейската Култура и тази тенденция ще се усилва през настоящата СЛАВЯНСКА Култура.

Тялото на Мъдростта, т.е. – сетивото за нейното долавяне, ще се появи едва през Юпитеровия период, а

Тялото на Истината ще украсява Богоравния Човек от Вулкановия период, така че ни предстои още доста дълъг път.

Нека си припомним основният Кабалистичен закон, според който

Камъкът се превръща в Растение,

Растението – в Животно,

Животното – в Човек, а

Човекът – в Бог!

На тази еволюционна стълба се основават доктрините и на двете - Западната и Източната, духовни Школи. Първата борави с 3 човешки тела - Материално, Астрално /Душевно/ и Ментално /Духовно/, докато Източната ги прецизира до 7, като свързва със 7-те Чакри в нашия организъм. С по-нататъшното ни съзряване техния брой ще нараства и бъдещият Светещ Човек ще разполага с 12 енергийни центъра.

На V-та БЯЛА раса съответства “Ден Пети” от Сътворението, когато Човечеството е било благословено да се множи, независимо от ниската му степен на Съзнание. Но, в стих 22 четем: “Нека се умножат и П т и ц и т е по земята!”, което се отнася за онази, все по-нарастваща част от човечеството, които бавно, но сигурно преодоляват земната Гравитация и превръщат в свой приоритет “полетите на Духа”.

Съществуват няколко тълкувания на думата АРИЙСКА, както е наречена нашата раса. Най-логичното от тях свързва “АР” със СВЕТЛИНАТА и БЕЛОТАТА. На санскритски език АРИЙ означава “благороден”, “възвишен” човек, което при Траките се е превърнало в АРИСТОН. Големият български интелектуалец Георги Раковски си служи с диалектните думи АРИЯНИ или ЯРИАНИ, обвързвайки расовото ни име със Слънцето - ЯРИЛО / ЖАРИЛО. Той отбелязва, че АРИЙЦИТЕ са били “благородни, сравнено с черното индийско племе”! За наша пра-родина в древните анали е сочена АРКТИДА. За нея пише и Кр. Мутафчиев в “Праотците” - за “древното арийско предание, в което се казва, че Ариите са дошли от Седемте звезди”, т.е. – от земите под съзвездие “Голямата Мечка”. Нека не забравяме, че в онази приказна древност, тамошния климат е бил тропически, за което свидетелстват останките на много топлолюбиви животни. Явно “заледяването е настъпило бързо, защото мамутите са замръзнали без да се разложат.” – отбелязва още Жорж Кювие /1769-1832/

Другото предположение за произхода на името АРийци се свързва с ПЪРВИТЕ, защото се очаква към края на Бялата раса, Човекът вече да е заприличал на ПЪРВОЗАМИСЪЛА, който Бог е вложил в нашия биологичен вид. Ако в ПъРВИ, характерното за българския език звук “Ъ” се замени с “А”, се получава ПАРВИТЕ, а в арменският, който се е съхранил сравнително непроменен през хилядолетията, ПЪРВИ си е направо АРАЧИН!

Нашата раса обхваща също 7 зодиакални знака с продължителност от по 2,160 години, което се равнява на един период от близо 15 хилядолетия. Ако приемем средната продължителност на човешкият живот за 51,5 години, по време на дадена Култура се раждат около 42 поколения.

/Илюстрация № 33/

Подобна схема видяхме и при атлантската епоха, но при нашата раса границите на Културите вече са по-отчетливи. Самите те са подредени по следния начин:

1- ИНДИЙСКАТА – нейният Мирови Учител е КРИШНА

2- ПЕРСИЙСКАТА - “ “ ЗАРА-ТУЩРА

3- ЕГИПЕТСКО-ХАЛДЕЙСКАТА- “ ХЕРМЕС - ТРИСМЕГИСТ

4- ГРЪКО-РИМСКАта- “ ОРФЕЙ

5- ЗАПАДНО-ЕВРОПЕЙСКАТА- “ ИИСУС

6- СЛАВЯНСКАТА- “ БЕИНСА ДУНО

7- СИНАРХИЧЕСКАТА- “ /още не се знае името му/.

**********************************************************************************************************************************

Гръко-римската епоха

Култура на Бялата раса е ІV-та по ред, чието развитие започва преди, приблизително, 4,000 години. Самото й име подсказва, че сцената на главните исторически събития вече е преместена в Европа. Следвайки пътя на зодиакалната процесия, тя протича под влиянието на астрологичния знак “Овен”, чийто господар е огненият МАРС. “Червената планета” - закрилник на всички рицари и воини е имала грижата да нямаме нито миг спокойствие, а противостоящата Венера във “Везни”, според думите на Хр. Маджаров, “бележи цялата епоха с невиждан до тогава “стремеж към хармония и красота.”

Д-р Щайнер отбелязва, че: -“Всички предно-азиатски и особено европейските народи са един вид разновидности на Юпитеровото влияние”, защото ПЕР - БЕЛ – ЗЕВС - ЮПИТЕР е безспорният Господар на цялата Бяла раса.

В “Отделните души на народите” той пише за “онези ранни народи, които са потеглили на Запад още когато расите е трябвало да бъдат разпръснати по лицето на Земята, за да пренесат там всичко онова, което е имало стойност за Атлантската културна епоха.” Подчертах “е трябвало”, за да акцентирам върху това, че на Земята и в частност – в Живота се случва само онова, което е належащо да се случи, което ще спомогне както нашето, така и израстването на останалите биологични видове, с които населяваме един общ дом. В този смисъл, динамиката, с която различни племена и народи се срещат, обединяват и разединяват или - изчезнат завинаги, изглежда произволна само на пръв поглед, защото над всичко случващо се бди зоркото Божие ОКО.

-“Народите са Школи. Хората минават от един народ в друг, от един континент – в друг.”- казва Учителят Беинса Дуно и тази фраза обезсмисля всякакъв национализъм. Неговата съвременна ескалация се дължи на пълната липса на каквато и да е дискусия по тази тема, за което са виновни пак т.нар. “научни среди”, а това позволява на политиците да подчинят на своя авторитаризъм всички области на Живота. Няма нищо нормално във внушения от типа, че “ние тук” трябва да мразим, или обичаме, “онези там” в зависимост от моментните икономически интереси. Подобни порочни разсъждения са разкъсали на 2 не само Азия и Европа, но дори европейци са разделени на “Западни” и “Източни” народи. Признак на крайно плиткоумие е да се мисли, че първите държавни образувания на нашия континент са възникнали, едва ли не, от “нищото”. Занижената аналитичност на хора, занимаващи се с крайно сериозната наука История, ги ограничава да изследват МИНАЛОТО само на даден народ, чиито съседи, по правило, са “врагове”. Резултатът от подобно, меко казано, опростенчество, ощетява всички европейци, веднъж откъм нашето богато Атлантско наследство и ІІ път - от здравите ни Азиатски корени, впити в далечните Тян Шан и Хиндо-куш /”Индийските планини”/. От друга страна, неточните датировки стесняват техните изследвания в рамките на някакви си 2 - 3 хилядолетия, без да се вземат предвид нито Атлантите, нито Великите ГЕРОИ, които не са само наши Деди, но и първи Учители, на които дължим всичките си Знания и Умения.

В предходната Арийска Култура споменах за доста събитията, които протичат по време на тази, а сега, в някои случаи ще се връщам доста назад във времето. Както видяхме, като “Деца на морето”, стихията на Атлантите е било корабоплаването, търговията и риболова по бреговете на тогавашния световен океан и вътрешните морета. -“Когато Средиземно море се е образувало, станало е цял Потоп.”- твърди Учителя Беинса Дуно, което означава, че освен тях, тогава са пострадали и всички онези, които са живели покрай големите реки, които ги захранват. От страхотното бедствие са оцелели само онези, обитаващи по-високите части на вътрешността. Още преди Потопа източните области на Европа са били населени компактно от ПЕЛАСГИТЕ, чиито мегалитни паметници все убягват от полезрението на археолозите. Преди години пророчицата Ванга предрече, че: -“Ако всичко скрито под земята излезе наяве, историята на човечеството ще се обърне с главата надолу”… Най-яркия пример за казаното стана откриването на Варненският халколитен некропол, за който “социалистическата” науката беше толкова неподготвена, че дори след толкова години, за него продължава да се говори някак “с половин уста”, защото той никак не се вмества в установените правила на сума-ти титуловани капацитети. Но, просто няма как да бъдат заобиколени близо 55 гроба и намерените в тях над 3,000 униката. Безспорно, най-значимите сред тях изникнаха от “златния гроб № 43”, които нямат аналози в света. Според древните “Изтока” винаги е била посоката на Светлината – на Живота, затова всички гробищни полета се намират на Запад от населеното място. Казвам го, защото можем само да гадаем за мащабите на града, потънал някога в черноморските води, на който е било архаичното гробище край съвременна Варна.

През 2001 година американския професор Робърт Балард проведе своята ІІ експедиция в нашата акватория, която беше заснета от “ВВС”. Този документален филм ни направи очевидци как на 70 м навътре в Черно море, на дълбочина окол 600 м, изникна масивен зид и остатъци от сгради на друго бивше населено място. Сътрудниците на Балард са убедени, че трябва “да бъдат незабавно коригирани представите за нашето Минало”, нещо, което, макар и много бавно, но все по-категорично се сбъдва.

**********************************************************************************************************************************

Западна Европа

реализира V Култура на Бялата човешка раса. То протича под влиянието на двойнствения зодиакален знак РИБИ, символизиращ самата Мистичност и Саможертвата. Противостоящата “Дева” оказва стабилизиращо влияние върху неуправляемите процеси, които поражда хаотичната Черна Риба и, от друга страна, утвърждава мита за “Младенеца роден от Девата”. Вече споменах, че всички двойни астрологически знаци са сложни сами по себе, но диапазона на “Риби” е практически неограничен, защото достига от кристални Висоти до най-мрачните бездни на човешката душевност. Най-красноречивия пример за това ни поднесе ХХ век, когато бяха реализирани първите полети на човека в Космоса и…атомните бомбардировки над себеподобни...

В общочовешкия Организъм на АДАМ КАДМОН “Риби” съответства на неговите Ходила, които носят цялата тежест на физическото тяло и затова без тяхната “саможертва” ние не бихме могли да стоим изправени. По същия начин Мировият Учител на тази Култура пое върху своите плещи бремето на цялата натрупана дотогава общочовешка Карма, символизирана от огромния тежък Кръст, който Той понесе към Голгота…Зодия “Дева” пък съответства на “Слънчевият сплит”, който, като централният енергиен възел на организма, “дарява Живот” по принцип!

Хр. Маджаров разглежда знака РИБИ като 3 декади по 720 години:

І – протича под влиянието на НЕПТУН, който покровителства мъчениците на Новата вяра,

ІІ - ЛУНАТА поражда Исляма и затова я виждаме върху неговото зелено знаме.

ІІІ – СКОРПИОНА провокира всички религиозни войни и създаването на Инквизицията.

Преди близо 2,000 години Назореят ИИСУС се превръща в Медиатор между човечеството и нашият Създател, затова Учителят Беинса Дуна казва за него: -“Христос е който е движил, движи и ще движи както историческия, така и мистичния и космическия живот на човека и човечеството. Затова без Христос няма история, без Христа няма Космос, няма организиран свят, без Христа няма мистичен живот. Христос е вдъхновителят на всички откровения във всички времена и епохи.”

Още в увода на книгата споменах, че с негова помощ ние лека –полека изграждаме своето Тяло на Любовта, което представлява първият от по-висшите слоеве на нашата Аура. Става дума за корекция на Астралното ни поле, управляващо нашите инстинкти, което се проявява чрез АЗ-а на всеки индивид. За постигането на такива резултати Учителите от предходните Школи са въздействали върху своите Ученици чрез външни прийоми, докато Иисус внушава на хората НОВИ ИДЕИ и ОБРАЗИ ЗА ПОДРАЖАНИЕ. Цялата същност на неговото Учение се съдържа в “Притчата за възкръсналият Лазар”, защото името ЕЛ АЗАР означава “Божи приближен”! Както знаем, той е съживен от Учителя след като “е бил мъртъв от три дни”, т.е. – цели 3 човешки раси. Когато му е наредено: -”Лазаре, излез вън!”, Човекът откликва незабавно: -”Чувам, Господи!”, а разпореждането: -”Махнете превръзките му!” означава: -”Освободете го от старите му заблуждения /излишните връзки/, за да може да възприеме Новото Учение.” Та, ето колко мъдрост е втъкана в една-единствена Притча, с които изобилства “НОВИЯТ ЗАВЕТ” на “Библията”. За съжаление, след ІV век той е редактиран и опорочен от “Отците на Църквата”, затова дори няма смисъл да се отчитат неминуемите грешки при превода от един език на друг. За щастие, окултните Братства на Мала Азия са съхранили цялото Учение и Истината за РА - БИНА /”Слънчевият Син”/ Иисус, които възкръсват и чрез метода “ченалинг”/ Космичен канал/.

Корените на това Учение са свързани още с атлантските АБА-РАМАиди, а техните традиции са наследени от НЕЦЕРИТЕ на Мойсей, чийто педагогически метод за духовно израстване се е наричал НАЗИРЕАТ. Неговите преки наследници Иисус - НАВИН и Първожреца ААРОН го подлагат на известно осъвременяване, за да стане по-разбираем за новите поколения “Стремящи се”. Той бива онаследен по пряка линия от Братството на ЕСЕИТЕ, с което може да се обясни защо на много места в “Библията” те са наречени НАЗОРЕИ. Впрочем, такива са били всички първи Съдии на Юдея - Самсон /1161 г.пр.н.е./, Пророк Самуил /1100 г./, цар Саул /1060г./, наследника му - цар Давид /1085-1008 г./, който откровено е титулован “син Есеев”. Прословутото пророчество, че бъдещият Спасител на Света ще се роди от “Давидовото коляно” не е свързано с някой конкретен род, а именно с този клан /клон/ от духовни единомишленици.

Във връзка с Юдеите, чиято съдба е тясно преплетена с тези библейски събития и миналото на Есеите, Хърбърт Уелс изказва следното интересно съждение: -“Не толкова евреите са създали Библията, колкото Библията е създала тях.” и добавя: -“Ерусалим още от самото начало бил тяхна столица само по име, а същинската столица била тази “Книга на Книгите”. Евреите били нов народ без цар и без храм, споен само от силата на това Слово.” И още: -“Еврейските пророци били от най-различен произход, но успешно замествали липсващите държавни институции.”

Големият български Езотерик Боян Боев добавя нещо забележително: -“Всички еврейски пророци са се учили при Есейците…А Есейците са били в връзка с една мистична школа още по-вътрешна”!

**********************************************************************************************************************************

“Когато Земята се опустошава и животните умират,

ново племе от хора ще се появи на тази Земя, от много цветове и

вярвания, които с техните дела ще направят Земята отново зелена.

Те ще бъдат познати като “Воините на Дъгата”.

Древно индианско пророчество

То се отнася за VІ КУЛТУРА на Бялата раса.

Независимо, че в момента категорията Време се измерва, горе-долу, с всички известни календарни системи, вече и най-безчувствените сред нас долавят как полъха на глобални промени трансформира мирогледа и цялото ни битие.

В книгата на Методи Константинов и Христо Маджаров “Епохата на Водолея” са маркирани жалоните на “онези близо 2,000 години, които започнаха в началото на ХХ век и които се отличават с характеристиките на зодиакалния знак “Водолей”, който наследи “Риби” в естествената Процесия. Плавността на процесите не позволява да се усети качествено различните характеристики на новия знак. Видими са само комуникативните връзки като радио, телевизия и Интернет, които постепенно превърнаха цялата ни планета в общ дом.

В “Евангелски езотеризъм” Е. Блаватска издърпва начало на новата епоха до 1900 година, като отбелязва, че преди един цикъл от 26,000 години, човечеството се е намирало пак под влиянието на този знак. -“Около 2,000-та година от нашата ера Кали Юга ще се смени със САТЯ Юга /Светлата епоха/.” – пише тя и предрича: -“Предстои отново да се възроди Златният период от Човешката история”! Той ще бъде реализиран от хората с Лъчиста Аура, които вече слизат на Земята, за да осъществят хилядолетната мечта на всички Посветени за МИР НА ЗЕМЯТА и ЛЮБОВ МЕЖДУ ЧОВЕЦИТЕ! Тези качествено нови хора ще овладеят отново колосалните космични енергии, които ще ги направят БОГО-РАВНИ. Те ще възродят и ще приложат на дело всички стойностни древни Знания, които ще бъдат впрегнати за благото на всички. За техния морал и поведение се загатва в книгите на Владимир Мегре за “Анастасия”, която е своеобразен Еталон на това бъдещо човечество. Тя притежава комплекс от онези качества, които в сравнение с останалите хора, я превръщат в “извън-земно”, но които не са недостижими за никого. Това, че Ф. Ницше е бил пророк свидетелстват следните му думи: -“Какво е маймуната в очите на човека? Обект за насмешка или срам? Така ще изглежда човекът в очите на Свръхчовека…”

-“В течение на 3,300 години земята е била в епохата на Огъня, а в края на ХХ век започва прехода към епохата на Водата” – твърди южно-корейският мъдрец СОН СОК У, който си служи със съхранения в далечния Изток календар и символика на атлантските ни Предци.

-“В хода на следващите 3,000 години Христос все повече ще може да се обръща към новите по-висши човешки способности.” – пише д-р Щайнер, припомняйки ни неразривната връзка, която съществува между нашата планета и еволюционното ниво на хората, които я населяват във всеки отделен период от нейното развитие. -“Земята, преди да навлезе в сегашното си планетарно състояние, е преминала през три други.”- добавя той -“Заедно с нейните трансформации, Човекът през това време изгражда своите Физическо, Етерно и Астрално тяло, а сега се оформя АЗ-ът.” Нека си припомним, че

Първият период на нашата еволюция се наричаше Сатурнов, защото той спомогна за изграждането на нашите кости и скелет. В този смисъл Сатурн съответства на първите 7 години от живота на едно дете, през които пълзящото бебе постепенно се изправя и прохожда, но поведението му си остава изцяло имитативно.

Вторият период от следващите 7 години се характеризира с оформянето на нашето Етерно тяло свързано със Слънцето, затова през този етап децата са необикновено жизнени /палави/ и любознателни.

Третият период от живота на човешките същества, обхващащ периода от 14 до 21 година, под влиянието на Луната се оформя Астралното тяло, което ни прави свръх-възбудими.

Четвъртия период от човешката еволюция съответства на истинското пробуждане на индивида от 21 до 28 година, когато под влиянието на Земята се пробужда неговият АЗ, т.е. – той изгражда представа за самият Себе си!

Тази градация дава основание на д-р Щайнер да заключи, че: -”Фактически Човекът е призван чрез своите собствени сили да извоюва равновесието на онези стихии, всяка от които, през изминалите епохи се стремеше да господства над другите, защото чрез уравновесяването на трите сили, Вътрешния свят на човека поражда нещо съвсем ново – елемента на Любовта!” Ето го разковничето! Едва през VІ Арийска Култура, когато се постигне баланса на всички ни Полета и сили, на които е подвластен всеки, ние ще заприличаме на Първо-замисъла на Бог за нашия биологичен вид.

Периодите, които изредих по-горе имат и своите геометрични еквиваленти – Лемурийците работеха с ТРИЪГЪЛНИКЪТ, който Атлантите превърнаха в КВАДРАТ, Арийците го усложниха до ПЕНТАГАМ, който VІІ човешка раса ще трансформира в хармоничния ШЕСТОЪГЪЛНИК.

-“Сега е важно всеки да превърне този символ на Разпънатия човек в ХЕКСАГОН, за да може ДУХЪТ – СЕБЕ да засияе в Съзнателната Душа.“ - пише д-р Щайнер, в което се състои и основната Задача на Арийската Култура на СЛОВЕНИТЕ. По време на този въздушен астрологичен знак, хилядолетният Космичен Мрак ще се разрежда все повече и това ще позволи на хората да зърнат и ДУХОВНОТО СЛЪНЦЕ. На тази тема е посветен двутомника на Друнвало Мелхизедек “Древната тайна на Цветето на Живота”.

Хр. Маджаров разделя периода на “Водолея” на 3 декади от по 720 години:

І - ще протече под влиянието на Нептун, предаващ мистичен характер на всичко случващо се.

ІІ - ще бъде чисто Научен и ще се управлява от вечният “откривател” Уран, а

ІІІ- под влиянието на далечният Плутон, ще има подчертано социален аспект.

-“През шестата култура на бялата раса ще се въплътят няколко вълни от души от сферата на Нептун, Уран и Плутон, в изпълнение на Космическия план за ускорена еволюция” – твърди той и пояснява, че тези 3 “външни” планети представляват висшите октави на Венера, Меркурий и Сатурн.

Моето поколение беше орисано да преживее подмяната на Бог с тотално Без-Божие, който порази Менталното /мисловното/ поле на милиарди хора с тази духовна чума и доведе до невиждана по своите мащаби моралната деградация. Липсата на най-естествената човешка ОПОРА – Вярата в Бога, предизвика у по-незрелите души усещане за безсмислието на Живота, който може да се живее без Компас и Мечти, т.е. – “ден за ден”, който представлява най-прекия път към АДА, но не Библейският, а - реалният Ад, в който сега се гърчи по-голямата част от Човечеството.

“ПОБЕЖДАВАЙ С МЕЧА НА ИСТИНАТА,

ОТ СВЕЩЕНАТА ЧАША ПРИЕМИ МЪДРОСТТА,

ОСВЕТЯВАЙ ТЪМНИНАТА СЪС СВЕТЛИНАТА НА ЛЮБОВТА!” – звучи най-новото послание на Всемирното Бялото Братство, чието седалище от 7 Март 1897 е базирано в България. Оттук, към останалия свят се излъчва сиянието на най-актуалното СЛОВО БОЖИЕ СЛОВО. Според него трите Дъщери на Мъдростта /СОФИЯ/ са свързани

Надежда - с Физическия свят,

Вярата - с Духовния, а

Любовта - с Божествения свят!

-“Чуйте небеса и слушай земьо, защото Господ говори…” – започва тържествено своите предсказания Пророк Исаиа, живял през VІІІ век пр.н.е., които се отнасят повече до нас, отколкото до неговите съвременници. Той предрича, че след като се оттече мътната вълна, в която сега се давим всички, ще настъпи мечтания Мир, който той описва чрез “и ще изковат ножовете си на палешници и копията си в сърпове”. Комунистическите идеолози си присвоиха тези негови думи, разбила се - без да цитират техният автор, защото за тях “Пророк” беше “религиозна отживелица”. А Исаиа продължава: -”Народ връз народ не ще вдигне нож, нито ще научат вече за бран”. А за оцелелите след очистващия Огън на Страданията, той предвещава “красен и славен живот, а те самите ще се нарекат Светии.”

Пророк Данаил е още по-директен в своите прогнози за “изчезването на земните царства и властта се предава в ръцете на светците и на Сина человечески.”

В частен разговор Учителят Беинса Дуно е казал, че “до края на ХХ век постепенно ще стихнат социалните бури, които сега бушуват. В течение на ХХІ век постепенно ще се организира животът на по-справедливи и разумни начала и в ХХІІ век ще дойде Царството Христово, което няма да има край.”/ Влад Пашов - ІІ – 292/

Впрочем, Глави ХХ, ХХІ и ХХІІ на прословутото Йоаново “Откровение” се отнасят тъкмо до тези векове и затова са номерирани по този начин, но за съжаление, са тълкувани по-зле и от “Центурии”-те на Нострадамус.

Всички Учители и Посветени на древността са предупреждавали за трудностите, през които ще трябва да премине човечеството, за да се пречисти от Старото и да израсте, а Спасителят Иисус ни утешава: -”Заради Избраните, онези дни ще се съкратят!” Предреченото от него се сбъдна още през ХХ век, когато дори най-безчувствените сред нас забелязаха как Времето “просто лети”. Тази “аномалия” има и друг аспект – сега в рамките на един живот ние изживяваме няколко поредни прераждания, за да може по-бързо да се ликвидират натрупаните негативи. За съжаление, повечето хора въобще не са наясно със случващото се и затова живеят с усещането, че сме запокитени в някакъв Хаос. Това е така само на пръв поглед, защото зорките Очи на бдящите над нас Йерархии отчитат не ежедневно, а ежесекундно всичко случващо се по “лицето на Земята” и следят за Качествения Подбор, който също тече с пълна сила. В този смисъл “Жетвата”, за която споменава Иисус, отдавна приключи, а сега тече мащабна “Вършитба”, при която Душите, носещи “богат урожай” ще бъдат “прибрани и съхранени в Хамбара” , а “Плявата” - онези, които не желаят или не намират сили да израснат – ще “го отвее вятъра”. Масовото “Възкресение от Мъртвите”, с което се спекулира толкова много, както казах, се отнася до пробуждането от несъзнателното – сомнамбулно съществуване и мисленето със собствената глава, което означава - поемане на отговорност за делата и действията. Затова в наши дни хората отчетливо се разслояват на “еволюиращи” и прогресивно деградиращи, за който Иисус още преди 2 хилядолетия каза: -”Защото, който има, ще му се даде и ще му се приумножи, но който няма - и каквото има ще му се отнеме.” В този текст няма не се намеква за каквото и да е материално “имане”, защото става дума за Духовния багаж, който е натрупал всеки отделен индивид и който той трябва да разгърне, за да се превърне в Творец като Бог. Под влиянието на ефирния “Водолей” материалистите все повече заприличват на сухи листа, откъснати от Ствола на Дървото на Живота. И обратно - колкото и трудно да е Битието на “бедните” хора, техните сърца откликват както на стенанията на самата Земя, така и на болката на другите хора, животни и растения, а това са все нещо, което ги свързват директно с Небето. Пред Човекът - това вечно лутащо се между своят Животински и Космичен произход същество, сега отново изникна избора, както се изразява един от най-големите мислители на ХХ век – Хайделбергският възпитаник ЕРИХ ФРОМ, “Да имаш или да бъдеш?!” По-зрялата част на съвременното Човечество все-по успешно преодолява Прага на Само-съзнанието и вече вкусва от блаженствата на Свърх-съзнанието, което ще бъде стихията на нашите потомци.

Нечуваното подтискане на човешкото Достойнство и Духовност в т.нар. “Източен блок”, след 1989 година отприщи огромна, акумулирана с десетилетия енергия, която ще промени цялата гео-политическата карта на света. Тези мътни за политиците процеси се следят зорко от Посветените на ШАМБАЛА, които “в мрак и неизвестност”, както се е изразил някога граф РОДЖЪР РЕЙНТЛАНД /творил под името Шекспир!/, съдействат за повдигането на човечеството. Те никога не се появяват по площади и стадиони да “проповядват”, убеждават или заплашват някого, а въздействата върху историческата действителност посредством своите чисти и мощни МИСЛИ. В този смисъл, съвременните публични личности са по-скоро актьорите, които забавляват “публиката”, отколкото истинските двигатели на колосалното представление, наречено ЖИВОТ. За щастие вече все повече хора съзнават патологичността на стремежа да властваш над други себеподобни, но, от друга страна, малцина са онези, които имат изградени антитела срещу неговият всепроникващ вирус.

БУДИТЕЛСТВОТО е феномен, който възниква винаги, когато светската и икономическата власт са в криза. Светската професия на един Будител е без никакво значение, защото акцента пада върху Задачата, заради която той се е въплътил на Земята. Будителите са стари, узрели Души, които в Невидимия свят дават съгласието си да подпомагат Светлите Сили за повдигането на хората, затова техните Истини и Знания, по принцип, са в пълен дисонанс с предразсъдъците на останалите. Те използват и най-дребните поводи, за да трансформират абсурдния заобикалящ ги свят, затова Каролина Хеенкамп възкликва чистосърдечно: -“Често си мислех, че съм сбъркала планетата”! Тя е автор на забележителната книга “Децата на Новото хилядолетие”, която препоръчвам на всички, които се интересуват от Бъдещето. -“Сега за мен не съществува никакво съмнение, че голям брой от инкарниралите се непосредствено след Втората световна война са с индигов слой в аурата си, а мисията им е да разчупят догмите и остарелите представи на човечеството.” - продължава тя, а подчертаните от мен думи се отнасят до едно качествено ново човечество. За хората с ИНДИГОВА аура, пишат Ли Керол и други автори, така че, накрая и самата наука ще трябва да отчете промените, които настъпват в човешката генетика, провокирани от галопиращата реалност.

Доколкото ми е известно, България е единствената страна в света, в която на всеки 1 Ноември се чества Деня на Будителите. Този факт няма нищо общо нито с нейното Министерство на Културата, нито с института БАН, а е провокиран от Егрегора на нашата земя, който възпроизвежда спомена за епохата на Великите Учители – ДРАКОНИТЕ /ТРАКите/, които избликват подсъзнателно у нашите съвременници.

-“За днешната епоха аз съм първата прелетна птица, която иде да възвести идването на духовната Пролет. След мен ще дойдат още хиляди.” – възвестява Учителя Беинса Дуно още в началото на ХХ век, към което неговият достоен Ученик Влад Пашов добавя: -”Учителите на Бялото Братство работят индивидуално или сред плеяда от напреднали души, а народът сред който слизат става център на Духовността.” Тази благодат е свързана с Делото на Мировият Учител на VІ-та Арийска Култура, който се ражда във варненското село Хадърджа /сега Николаевка/ на 12 Юли 1864-та година. Тогава, по стар стил е било Петров ден и, както се казва, “детето пристигнало с името си”. Негови родители са Православният свещеник Отец Константин Дъновски и Добра Чорбаджи-Атанасова. Той проявява доста рано своите ясновидски заложби, а образованието си получава в първото българско училище във Варна, открито към църквата “Архангел Михаил”. През 1887 завършва с отличие Методисткото богословско училище в Свищов и това предопределя неговото следване в САЩ – първоначално в Медисъновия Институт “ДРЮ”, а после и в Бостънския Университет, където се дипломира като Теолог. Като редовен студент, той е имал право да посещава по избор и един извънреден курс, затова през 1894 младият българин се записва в неговия Медицински факултет. Най-добрият му биограф - писателят Атанас Славов, подчертава, че “колкото и странно да бе – той възприе положителното в идеите на Толстой не другаде, а в Бостън.” Най-вероятно тук той установява контакт и с Розенкройцерите, но е сигурно, че е чел в оригинал стиховете на своят велик съвременник Уолт Уитман. В книгата на Ат. Славов “Пътят и Времето” е поместено и “Факсимиле на заглавната страница на тезата на Петър Дънов за миграцията и покръстването на германските племена”, съдържаща “четиридесет краснописни страници” - един материал, който ако бъде открит, ще хвърлил допълнителна светлина върху общото минало на Европейците, разделени тенденциозно на “Западни” и “Източни”.

- “Завръщането в България е голям шок за Петър Дънов” - продължава авторът и така ще бъде до края на земния му път на 27.ХІІ.1944 година, защото българските властници не му спестяват нищо, за да вгорчат скромния му живот - саботажи, няколко ареста, интернирания, анатемосване и дори побой, от който той получава временна пареза. Като финал, в ранната зимна утрин, когато току що е издъхнал, пристигат служителите на новосъздадената Държавна Сигурност, за да го арестуват, този път “в името на народа”, каквото и да значеше тази формулировка… След 1989 год., когато Духовното Общество “БЯЛО БРАТСТВО” беше легализирано, започнаха да се издават и част от неговите над 7,500 стенографирани БЕСЕДИ, които Учителят изнася в продължение на 4 десетилетия в София и из цялата страна. Тогава видяха “бял свят” и безценните спомени на неговите Ученици и Последователи, събрани в сборниците “Изгревът”, които предлагат богата допълнителна информация за Делото на този пореден Божи Пратеник на Земята.

Трансформацията на лицето Петър Дънов в МИРОВИЯТ УЧИТЕЛ БЕИНСА ДУНО става няколко месеца преди да навърши 33 години - на 7 Март 1897 година. Във връзка с това събитие във Варна излиза неговата брошура “ХИО-ЕЛИ-МЕЛИ-МЕСАИЛ, която представлява ТРЕТИЯТ ЗАВЕТ на Бог с Човечеството! Първият е сключен с НОЙ, Вторият – с ИИСУС, а този е посветен на новите поколения.

**********************************************************************************************************************************

СЕДМАТА КУЛТУРА НА БЯЛАТА РАСА

ще бъде реализирана от едно съвършено различно от нас човечество, което ще обитава и променен земен ландшафт. От 2 - 3 века насам в Америка протича ускорено смесване на генотипите на трите човешки раси, от което ще се роди НОВИЯТ АДАМ. Заради европейския консерватизъм и азиатски фанатизъм този процес беше пренесен на “Острова на Костенурката”, където, под една или друга форма, бяха събрани най-стойностните представители и на трите раси. Всяка една от тях е носител на специфични качества, които са еднакво ценни за космичния Подбор, затова, от тях ще изкристализира прекрасният СИН БОЖИ, който е истинският ПРИНЦ от Приказките. Той ще живее според Закона на СИНАРХИЯТА, само че новият модел ще бъде още по усъвършенстван от онзи, който някога приложи Трижди-могъщият Хермес в Египет, защото ще го реализират хора, много по-извисени от неговите Последователи.

Засега не е известно името на последният Арийски Мирови Учител, но неговата задача ще бъде да ни помогне по-лесно да осъществим Квантовия скок от ІІІ към ІV измерение, т.е. – от ІІІ към ІV човешка Раса.

Ще има една Раса – Расата на Синовете Божи.

Ще има едно Братство – Универсалното Братство.

Ще има един Живот – Божествения Живот.

Ще има един Закон – Законът на Любовта!”

Христо Маджаров

**********************************************************************************************************************************

Светещата раса

Както отбелязах в началото, преди появата на материалното тяло, нашата еволюция е преминала през 2 чисто енергийни форми, които в никакъв случай не могат да бъдат пренебрегнати. Прибавяйки към тях и 3-те раси във физическо тяло стигаме до ШЕСТАТА човешка раса, която ще насели Земята в бъдеще и която ще представлява Венеца на нашия вид. Освен Тялото на Любовта, той ще притежава и други 2 висши тела – това на Мъдростта и на Истината, които ще го превърнат в Космически жител – нещо което за нас сега е непонятно и немислимо. Онзи ЗВЕЗДЕН ЧОВЕК ще обитава Земята през последните 2 етапа от нашата еволюция, отразени на Кадуцея като ЮПИТЕРОВ и ВЕНЕРИН период.

Тези последни представителите на нашият биологически вид ще обитават материка ШАКА, който предстои да се издигне от водите на Тихия океан. Засилената тектонична дейност, което непрекъснато усещат обитателите на Япония и западното американско крайбрежие, се дължат на “родилните мъки” на Земята, която сантиметър по сантиметър изтласква от недрата си тази суша, която ще заселят нейните бъдещи Деца.

Според Старозаветните текстове на “БИТИЕ” през VІ ДЕН е създаден самият Човек, защото: – “И рече Бог: Да направим Человека по образу нашему и подобие нашему…/Стих 26/ И благослови ги Бог…”/Стих 28/ Според Божия План, хората от тази раса “ще владеят над рибите, животните и птиците”, което означава, че те ще бъдат пълни господари на своите “мисли, чувства и постъпки”!

-“Ето дадох ви всяка трева що дава семе и всяко дърво, което има в себе си плод на дърво, което дава семе; те ще ви бъдат за ядене.”/стих 30/ В текста става дума за вегетарианството, което тогава ще е Норма, а се загатва за мистичното Дърво на Живота, чиито “Плодове” даряват Безсмъртие. Само че, това “Без-Смъртие” няма нищо общо със сегашните ни представи за вегетация от по няколкостотин години във физическо тяло, а за превръщането ни в чисто енергийни, безсмъртни по принцип, същества.

От библейския текст проличава, че Небето е промислило и за по-нисшите от нас живи форми, “които имат в себе си дихание на живот”, на които “дадох им всяка зелена трева за храна”, което означава, че паралелно с нас ще еволюират и всички животни, растения и минерали. Стих 31 завършва тържествено: -“И видя Бог всичко което направи и ето беше твърде добро.”

Докато при 5-те човешки раси бяха развити по едно сетиво, стихията на VІ-та ще бъде ЯСНОВИДСТВОТО, неслучайно наречено…“VІ чувство”.

Що се отнася до “СЕДМИЯТ ДЕН”, който съответства на НЕДЕЛЯТА, той е отреден за всеобща ПОЧИВКА – както за Бог, така и за самите Хора. -“И благослови Бог Седмия ден, и освети го; защото в него си почина от всичките си дела, които създаде и направи Бог” – четем в Гл. 2; Стих 3 на “Битие”.

-“Мнозина искат да бъдат духовни, без да разбират какво иска духовният свят от тях. Да бъдеш духовен, значи да разбираш духовете, да знаеш техния език.” – казва Учителя Беинса Дуно в “Ново разбиране”, а този език, с който в бъдеще ще си служим всички е универсалният космичен език на Телепатията.

Засега тези 2 последни периода от историята на Човечеството принадлежат към сферата на нашите най-светли мечти и фантазии. Днес ние дори не можем да си представим какво представляват Божествена Мъдрост и Божествена Истина, защото битуваме сред полу-мъдростта и полу-истините, с които успешно ни залъгват от столетия. От това унизително положение ще ни изведе още “Тялото на Любовта”, след което ни предстои още дълъг път по изграждането и на другите 2.

Според Езотериката ДОМЪТ на Седмата - Светещата човешка раса ще бъде материка ПУШКАРА, но тогава тя ще обитава Земята съвсем фиктивно, защото постепенно ще се прехвърли на Луната, защото, според Влад Пашов: -“Когато човекът завърши своята еволюция, Земята ще се разпадне на прах в космическото пространство.”, но което, Слава Богу, има още много еони време, през които ни предстоят да изживеем сериозна личностна метаморфоза и …много забележителни събития. -“Който не вярва в чудеса, не е реалист”! – твърди Слава Севрюкова, а големият мистик на ХХ век – Джубран Джубран ни предизвиква: -”А откъде да знаем, може би Кристалът е само разсеяла се мъгла…” П. Лечев е още по-конкретен: -“Не вярвайте на предсказанията за края на света – на самия Господ му е интересно как ще свърши всичко това”… В сборника “Разговорите при седемте рилски езера” последният въплътен Мирови Учител на Земята - Беинса Дуно, прогнозира: -“Обърнете вечер поглед към звездите. Това е великото бъдеще, което ви очаква. Всичко това ще го пребродите. И като живеете по сто милиона години във всяка слънчева система – а те са милиони слънчеви системи – пак ще се срещнем и ще ми разправяте великото, което сте видели.”…

**********************************************************************************************************************************

ПОСЛЕСЛОВ

Преди десетина години тази книга я започна един, а сега я приключва съвсем друг, във всяко едно отношение, по-добър и богат човек! Откакто се помня моите духовни интереси бяха свързани с музиката и театъра, затова малко се изненадах когато получих импулса да пиша. Отправих ням въпрос към Небето “дали има ли смисъл да се захващам с нещо, което дотогава не съм вършила”, а отговорът направо ме развесели, защото гласеше: -“Пиши, но не се възприемай много насериозно...” Тогава ми стана ясно защо години наред бях събирала старателно огромно количество информация от най-различни научни сфери, систематизирани в няколко папки. Вероятно няма да ми повярвате, но аз самата следях с любопитство как тази книга просто се само-написа чрез мен, затова никак не се изненадах, когато прочетох в “Децата на новото хилядолетие” откровението на Каролина Хеенкамп: -”Чувството обаче, че съм направлявана, не ме изостави, слава Богу, нито за миг.” Забелязах и друго – колко старателно се попълваха пропуските в знанията ми, като точно в нужния момент, по най-неочаквания начин или човек получавах информацията, без която не бих могла да продължа напред. Но най-интересното предстоеше - някъде към края на последната редакция, споделих на шега пред няколко приятели, че възнамерявам да посветя тази книга не на някой друг, както е традиционно, а на собствената си Душа, което се посрещна доста възторжено и така аз лепнах и посвещението. “Съвпадението” се случи през януари 2008, когато ми поднесоха “Разговори с Бога” и аз онемях за пореден път… После непрекъснато се стараех да не се влияя от нея, дори защото просто няма какво да се добави към Словото на нашият Баща – пардон! - Най-Добър Приятел. Прекрасно е да установиш колко много хора, от различни краища на Земята, вече възприемаме света и разсъждаваме по един и същи начин, което е най-точната индикация за пробуждането на нашият Колективен Разум, съответства на “Възкресението на мъртвите”! Искам да ви уверя, че българските “ОСИЯНИЯ” също биха изумили света, но ние не можахме да ги издадем, заради изискването на техният източник - те да се разпространяват според Високия Идеал, т.е. - безплатно, нещо, което е немислимо през тези години на тоталната криза в разграбена България. Например, благодарение на тях, за разлика от останалите писачи, аз зная за Кармата, която си навличам с издаването на тази книга, за която ще бъдат унищожени живи дървета. До сега съм засадила доста, но от сега нататък съм длъжна да засадя и много други. Приветствам с цялата си същност “Интер-Нет”, който постепенно ще замени всички архаични форми на информация, към която спада и печатното слово. Сравнявайки написаното от мен, с книгите на Нийл Уолш, установих, че нямам причини да се срамувам за сериозни неточности или пропуски, дори заради Божиите думи: -“Няма господстваща раса. Няма най-велика нация. Няма единствено вярна религия. Няма философия, на която е присъщо съвършенството….Няма единствен път към Небесата”! Според съвета Му, от сега нататък “Винаги ще се взирам в живота с душата си”!!! И още нещо -“ще имам предпочитания, но няма да имам очаквания и най-важното – изисквания”, към никого, освен към самата себе си. Никога и никъде не е казано толкова просто, че в Триединство, програмирано във всеки един човек

“РАЗУМЪТ съдържа Миналото – т.е. - анализира спомените,

ТЯЛОТО - Настоящето – преживява усещанията, а

ДУШАТА - Бъдещето – тя наблюдава и знае”.

Аз съм родена непосредствено след ІІ световна война, когато започва въплъщаването на първата вълна Космични Деца, натоварени със задачата да разтърсят основите на заобикалящият ни свят, затънал до гушата в лъжи и заблуди. Откак се помня все бях “трън” в нечии очи, разбира се, за сметка на най-близките си хора... Много съм горда, че принадлежа към онова “Хипарско” поколение, което ликвидира стария начин на мислене и живот, а това, за което няма да ни стигнат силите, ще го продължат нашите потомци, които също са дошли да допринесат за ВЕЛИКАТА ПРОМЯНА. Всички тях и невероятната си дъщеря приветствам със следната Молитва от българските “Осияния”:

“Господи, помогни на сърцата ни, в които си вложил Своята Божествена искра, да Ти разпознаваме винаги Словото!

Вдъхни ни дух да Го изучаваме и прилагаме първи в живота си – и никога да не Го купуваме и продаваме.

Благослови ни, Отче на изначалната Виделина на живота, да проповядваме Словото Ти с добри дела, а само от време на време – умствено и краснописно.

Когато, обаче, в случай на крайна нужда, се наложи да Те славим и гласно, нека тихопейното тайнство или речта ни да тръгне само по жребий.

Разположи ни Боже, да леем блага кротост и чисто смирение – и на човешката сцена да бъдем последни.”

В”Общуване с Бога” Той ни съветва: -“Тъй че стани строител на мостове. Затвори пропастите, зейнали между религиите, между културите, между расите и между националностите. Съедини разделеното на части, разкъсаното на парчета.” Е, това е моят Мост и моята протегната ръка към всички хора по Земята…

С ОБИЧ – МЕОНЛИНА

**********************************************************************************************************************************

Няма коментари: